icon clock07.10.2021
icon eye92
Новини Події

Реалізація туристичного проекту «ВелоБескиди» триває

Східницький селищний голова Іван Піляк прийняв участь в робочій нараді по реалізації туристичного проекту «ВелоБескиди» за маршрутом Трускавець – Орів – Борислав – Східниця під головуванням заступника голови Львівської обласної держадміністрації Віталія Загайного. Про це повідомляє Офіційний сайт Східницької селищної ради на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Участь в заході взяли начальник управління туризму та курортів ЛОДА Наталія Табака, міський голова Борислава Ігор Яворський, заступник міського голови Трускавця Олексій Балицький, співзасновник ГК “Буковиця” Віталій Мицак та представники підрядних організацій і технагляду.

«Реалізація цього проекту забезпечить розвиток велосипедних маршрутів, які будуть універсальними для використання як професіоналами, так і аматорами. Окрім велосипедистів, це стосується також інтересів й потреб пішохідних туристів. Та найважливішим завданням проєкту «ВелоБескиди» є об’єднання трьох громад, на території яким прокладені нові маршрути. У процесі експлуатації туристичних шляхів ці громади будуть взаємодіяти, в інтересах туристів», – зазначив заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний.

На стадії завершення будівництво уже двох велотрас. Розпочато роботи над спорудженням піших маршрутів та велошляхів на гору Цюхів Верх (вершина у Сколівських Бескидах та найвища точка Орівської скиби). На самій же горі розпочато встановлення 15-ти метрової оглядової вежі, звідки відкриватиметься панорамний вид на околиці. На черзі — прокладання піших і велошляхів від Трускавця до Буковиці, з гори Цюхів Верх до Борислава, Східниці та Державного історико-культурного заповідника «Тустань» (с. Урич, Сколівський район).

Проєкт “ВелоБескиди” передбачає створення 5 пішохідно-трекінгових маршрутів із функцією фіксування часу та 4 велосипедних – різного рівня складності.

«Це сприятиме сталому розвитку та економічному зростанню гірських територій, збереження природних ресурсів, активізації підприємницької ініціативи, розвитку малого та середнього туристичного бізнесу, збільшенню зайнятості місцевого населення, зростанням надходжень до місцевих бюджетів та підвищенням якості життя», – наголосила начальниця управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталя Табака.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *