icon clock01.07.2021
icon eye109
Медицина Події

Східниця – західна столиця української апітерапії

Популярність Східниці невпинно зростає. Щороку сюди приїжджають оздоровитись тисячі людей з усіх куточків світу. Окрім цілющих мінеральних вод та свіжого гірського повітря, мальовниче курортне селище може похвалитись активним розвитком апітерапії – альтернативний метод медицини, в якому для профілактики та лікування хвороб використовують бджолині продукти – прополіс, мед, пилок, маточне молочко та бджолина отрута. Ці продукти застосовуються як місцево, так перорально чи вводяться у кров. Саме поєднання використання апітерапії з прийомом продуктів бджільництва і мінеральної води типу «Нафтуся» може використовуватися як допоміжний метод лікування таких захворювань, як паркінсонізм, подагра. А також як один з основних методів лікування хворих після обширних оперативних втручань, хіміотерапії, променевої терапії.

Чимало позитивних відгуків серед прихильників апітерапії заслужено отримала пасіка «Плай довголіття» Василя Демківа у селі Ластівки. Особливість цієї лікувальної пасіки в тому, що тут люди можуть полежати «на бджолах» у спеціальному вулику-будинку,  подихати цілющими ароматами меду чи прополісу, оздоровити дихальну і нервову системи, відновити своє біополе і зарядитися енергією. Пасіку відвідали  туристичні делегації з Америки, Англії, Литви, Бельгії, Польщі.

А нещодавно пасіку « Плай Довголіття»  відвідала делегація викладачів Гадяцького аграрного училища під керівництвом Сенчук Наталії. Це єдиний навчальний заклад в Україні, де є спеціальність «бджоляр». Під час візиту відбулося жваве обговорення розвитку апітерапії з власником пасіки Василем Демківом , знаним апітерапевтом Дмитром Синишином та лікарем-урологом Григорієм Мацієвським.

За словами пана Дмитра, за 50 мільйонів років свого існування бджола залишилася вірна верхньому харчовому поясу: пилок, нектар, вода. Нічого нового і це її влаштовує, адже цей незмінний харчовий пояс – це сонце, місяць, радість та щастя. Все те, що так необхідно людині в усі часи, незважаючи на стрімкий прогрес та сучасний ритм життя.

Тож можна припустити, що апітерапія стане ще одним туристичним магнітом унікального селища-курорту.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *