icon clock12.10.2021
icon eye231
Новини Події

«Над нами Бог, за ними Україна»

14 жовтня у святковому календарі українців особлива дата. У цей день в Україні відзначають одразу чотири свята: Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України, Дня українського козацтва та 79-ої річниці створення Української Повстанської Армії.

З нагоди визначних дат, повязаних із історією становлення Української держави, у населених пунктах Східницької територіальної громади пройдуть святкові заходи.

Урочистості, приурочені до Дня захисника України розпочнуться 13 жовтня відвідуванням могил полеглих воїнів АТО, чином урочистих панахид на могилах борців за українську Незалежність та покладання квітів на могил и  полеглих героїв.

Привітальна частина «Над нами Бог, за ними Україна», а також основні святкові заходи Східницької територіальної громади з нагоди Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України, Дня українського козацтва та 79-ої річниці створення Української Повстанської Армії  відбудуться у смт. Підбуж, де разом із важливими датами української історії мешканці відзначатимуть День селища.

У рамках святкувань заплановано чимало різноманітних та цікавих заходів, а також урочисте освячення нових автомобілів медичної допомоги підвищеної прохідності на базі автомобіля Toyota  Land Cruiser Prado, які були закуплені за кошти НСЗУ і відтепер надаватимуть екстренну медичну допомогу мешканцям Східницької територіальної громади.

Безпосередньо у Східниці у приміщенні Народного дому “Просвіта” 14 жовтня о 16.00 відбудеться вечір пам’яті і шани “За Україну, за її волю”, приурочений до святкування важливих історико-культурних свят – Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, 79-ої річниці створення Української Повстанської Армії та Дня захисника України.

Основні святкові заходи з нагоди відзначення чотирьох історико-культурних свят України, де на Покрови Пресвятої Богородиці традиційно відзначають день селища.

Святкування Дня Підбужа відбуватиметься під гаслом “Підбуж колиска мого таланту”. Святкові заходи розпочнуться святковими Божественними Літургіями у храмах громади, а завершаться великим гала-концертом за участі церковних хорів, учнів Малої академії мистецтв та підбузьких школярів. Участь у святковому концерті візмуть також самодіяльні таланти Народного дому смт Підбуж, учасники відеопроекту “Вже тридцять років ми вдихаєм волю” Східницької ТГ, Заслужена артистка України Божена Дар, а окрасою свята за задумом організаторів – виступ зіркової постаті сучасної української естради Романа Скорпіона.

Завершиться святкування Покрови Пресвятої Богородиці, Дня селища Підбуж, Дня захисника України, Дня українського козацтва та 79-ої річниці створення Української Повстанської Армії разом святковим салютом, який стане заключним акордом у переліку святкових заходів, у переліку яких є футбольний турнір та футбольне дербі ветеранів, товариська гра з волейболу між командами Підбужа та Довгого Гірського, виставка творчих робіт Малої академії мистецтв і така важлива для селища подія, як чин освячення нового приміщення екстренної медичної допомоги.

Усі святкові заходи відбуватимуться під патронатом Східницької селищної ради та безумовним дотриманням усіх карантинних заходів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *