icon clock11.08.2021
icon eye93
Новини Події

На Дрогобиччині сформують територіальну оборону

Відповідно до підписаного у липні 2021 року Президентом України закону «Про національний спротив», у кожній області та районі нашої держави повинні бути утворені військові частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Керівниками зон територіальної оборони (адміністративні межі області) та районів територіальної оборони (адміністративні межі районів) є голови обласної та районної державної адміністрацій відповідно. Безпосереднє керівництво територіальною обороною на всій території України здійснюється — Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Основними завданнями територіальної оборони, яка є складовою загального національного спротиву, зокрема є оборона території та захист населення до моменту розгортання військ для відсічі збройної агресії проти України, захист державних кордонів, підготовка громадян до національного спротиву.

Військові частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України повинні бути утворені та функціонувати і у Дрогобицькому районі, як батальйони району територіальної оборони.

Процес формування територіальної оборони на базі нашого району обговорили під час щотижневої наради голови Дрогобицької РДА Степана Кулиняка з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації. Про це повідомлає офіційний сайт Дрогобицької райдержадміністраці.

«Сили територіальної оборони Збройних сил України – це новий вид військ, передбачений новим законом «Про національний спротив». Від того, як буде організована їх робота на місцях, в нашому випадку у Дрогобицькому районі, залежатиме як виглядати територіальна оборона України в цілому. Передбачається, що батальйон територіальної оборони нашого району складатиметься з 44 військовослужбовців. Серед основних завдань, до яких маємо зараз ґрунтовно підійти – це розміщення особового складу батальйону, відповідно до вимог законодавства», — зазначив очільник райдержадміністрації Степан Кулиняк.

Відтак, Степан Кулиняк доручив відповідальним стуркурним підрозділам РДА на чолі з профільним заступником голови райдержадміністрації Йосипом Пономаренком вже в найближчі дні зорганізувати робочу зустріч з керівництвом військових та силових структур району щодо формування територіальної оборони району.

Зазначимо, що метою Закону «Про національний спротив» є підвищення обороноздатності держави, надання обороні України всеохоплюючого характеру, сприяння забезпеченню готовності громадян України до національного спротиву. Складовими національного спротиву є територіальна оборона, рух опору та підготовка громадян України до національного спротиву.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *