icon clock04.07.2022
icon eye214
Новини Події

Храм св. Архистратига Михаїла в Зубриці відзначив 150-літній ювілей (ФОТО)

У неділю, 3 липня, у селі Зубриця Східницької громади урочисто відзначили 150-ліття храму св. Архистратига Михаїла і освятили меморіальну дошку українському вченому о. Михайлу Зубрицькому. Про це повідомляє Офіційний сайт Східницької селищної ради на сторінці у соціальній мережі Meta(Facebook).

Дерев’яний храм св. Архистратига Михаїла в Зубриці збудований 1871 року та входить до реєстру пам’яток архітектури місцевого значення. Великі настінні образи зі сценами з Біблії, старовинні хоругви та й сама атмосфера викликає захоплення своєю неповторною красою та досконалістю.

З нагоди цієї події у давньому, але гарно збереженому храмі відбулось Архієрейське Богослужіння. Очолив його владика Григорій Комар – помічник єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Йому співслужили священники громади, прислуговували брати-семінаристи, а літургійний спів супроводжували студенти Дрогобицької духовної семінарії.

Владика Григорій наголосив на тому, що це для села та славного бойківського краю, його жителів особливий день. Адже у такий спосіб дякуємо Богу за те, що 150 років в цьому храмі лунає молитва.

На свято прибули чимало гостей, представники влади та громади. Після закінчення Божественної Літургії колективи художньої самодіяльності сіл Зубриця, Головське, Кринтята порадували гостям твори духовно-релігійного змісту.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *