Дороги «Малого Карпатського кола» на Львівщині включили в програму «Велике будівництво» – Максим Козицький

Масштабний проєкт «Мале Карпатське коло» включили у Президентську програму «Велике будівництво»на 2021 рік. Її презентували сьогодні під час Всеукраїнському форуму «Україна 30. Інфраструктура».

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Участь у ньому взяв Президент України Володимир Зеленський. Реалізацію проєкту «Мале Карпатське коло» Львівська ОДА спільно із Службою автомобільних доріг розпочала ще торік. Зокрема, за 200 млн грн, коштів державного дорожнього фонду, почали ремонтувати окремі ділянки автодоріг Славське-Хащованя, Славське-Вигода та Бориня-Боберка. Окрім того, запустили процес виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво нових доріг та реконструкцію інших.

«Завдяки успішній реалізації “Малого карпатського кола” ми отримаємо понад 20 кілометрів нових доріг європейського рівня та 170 кілометрів тих, які не ремонтувалися десятиліттями. З велодоріжками, сучасним освітленням, необхідною інфраструктурою та капітально відремонтованими мостами. Щобільше, завдяки цьому проєкту ми з’єднаємо найкоротшими шляхами найголовніші туристичні центри Карпат – Славське, Рожанку, Сколе та Плай на Львівщині, Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я на Закарпатті, а з Івано-Франківського боку – Вигоду, Вишків і Буковель. Цей проєкт може стати туристичним діамантом для Львівщини, збільшить потік туристів та привабить інвесторів», – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

На цей рік для продовження ремонтних робіт на автошляхах місцевого значення необхідно майже 700 мільйонів гривень, державного – 1,2 млрд гривень. Фінансовий ресурс з держбюджету дозволить виконати повний комплекс робіт на дорозі «Бориня – Боберка» та на дорозі «Славське – Хащованя» до межі Львівської області.

«Те, що дороги «Малого Карпатського кола» увійшли в перелік об’єктів «Великого будівництва» означає, що ми точно зможемо реалізувати задумане в найближчі 2-3 роки. Ми бачили, якими темпами зводили, ремонтували різні інфраструктурні та соціальні об’єкти в межах Програми Президента минулого року, як чітко фінансувалися всі роботи. Щодо доріг, то 278 км автошляхів державного значення відремонтували в межах цієї ініціативи. Це і «Львів – Пустомити – Меденичі», «Східниця – Пісочна», і ділянки великого транзитного кільця «Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка», і багато інших. А також понад 100 кілометрів доріг місцевого значення, як-от «Східниця – Верхнє Синьовидне». Дуже приємно, що з боку центральної вади є велике розуміння того, наскільки важливими є ці проєкти для розвитку нашого регіону та всієї країни», – наголосив Максим Козицький.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *