Борислав блокує діяльність «Оазису Карпат» у Східниці

Підписаний між Східницькою селищною та Бориславською міською радами Меморандум разом із відновленням подачі води на Східницю не врегулювали взаємовідносин між Бориславом та Східницею. Колишня метрополія ніяк не може змиритися із втратою перспективної провінції і після «водяної» блокади, яка тривала тридцять днів, «оголосила» адміністрації відомого українського курорту Східниця чергову блокаду – тепер уже адміністративну.

Директор новоствореного водопостачального підприємства «Оазис Карпат» Роман Пашко упровж тижня не може отримати від КП «Вододар» Бориславської міської ради абонентську базу технологічні карти водяних мереж Східниці. Від моменту підписання Меморандуму керівник східницького водопостачального підприємства не може розпочати виробничу діяльність, оскільки бориславський «Водадар» не передає робочої документації, без якої не можливо розібратися усіх тих звинуваченнях щодо несанкціонованого відбору води, про які упродовж тридцяти днів розповідали у Борислава. Цікаво, що «Оазис Карпат» не може отримати від бориславського «Вододару» не лише документи, але й ґрунтовне пояснення, з яких причин адміністрація підприємства не передає технічну документацію, без якої новостворене підприємство Східницької селищної ради не може розпочати виробничу діяльність, а Східницька селищна рада прийняти на баланс водяні мережі.

Усі намагання Східницького селищного голови Івана Піляка врегулювати незрозумілу ситуацію, що склалася із передачею документів, виявилися безрезультатними. Багаторазові настирливі спроби очільника курорту зв’язатися із керівництвом Борислава виявилися безуспішними. Ні секретар ради, який виконує обов’язки міського голови, ні профільний заступник, ні сам міський голова Борислава, на дзвінки очільника Східницької громади не відповідають.

«У мене, – зазначає Східницький селищний голова Іван Піляк у коментарі Leopolis.news – складається враження, що після тридцяти денної водяної блокади Східниця потрапила у блокаду адміністративну. Замість того, щоб передати «Оазису Карпат» усю необхідну технічну документацію, адміністрація «Вододару» при потуранні керівництва міста розпочала якісь «незрозумілі ігри», які знову можуть стати причною припинення водопостачання селища.

Очільник Східницької громади відверто говорить, що невиважені підходи Бориславської міської ради до вирішеннь питань, пов’язаних із розмежуванням повноважень громад щодо водозабезпечення курорту чистою питною водою, не сприяє налагодженню конструктивного діалогу між Бориславом та Східницею, а породжують недовіру та поглиблюють протистояння між громадами.

Leopolis.news

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *